donderdag 24 december 2015

Nieuwe voetbalklus voor papa van Chiel

"De bamischijven in de kantine trokken me over de streep."


Het is kerstvakantie, traditioneel een drukke tijd op de voetbalmarkt. De trainerscarrousel begint inmiddels aardig op toeren te komen. Zo heeft Guus Hiddink bij Chelsea vorige week het stokje overgenomen van José Mourinho die op zijn beurt - naar verluidt - is begonnen met het doorzagen van de stoelpoten van zijn oude leermeester Louis van Gaal.

Een niveautje lager rommelt het ook bij VV Bentelo. De club en trainer zijn al na een half jaar tot de conclusie gekomen dat er onvoldoende basis is voor een vruchtbare samenwerking. Eind november is daarom in onderling overleg besloten om het contract aan het eind van het seizoen niet te verlengen. VV Bentelo heeft er geen gras over laten groeien en ging meteen op zoek naar een nieuwe coach. Op de shortlist stonden niet de minste namen: Michel Janssen, Gert Heerkes en Alfred Nijhuis. Na gesprekken met de wenskandidaten bleek er een onoverbrugbaar verschil te zitten tussen vraag en aanbod. Het vergoedingenpakket van VV Bentelo bleek toch niet zo attractief als aanvankelijk gehoopt. Men moest dus op zoek naar een alternatief.

Tijdens een brainstormsessie van het bestuur in het sinterklaasweekend kwam Carla Bauhuis (hoofd kantinediensten) met een verrassende kandidaat op de proppen: De papa van Chiel. Het was haar namelijk opgevallen dat hij ooit enorm had genoten van de bamischijf die hij had genuttigd in de kantine van Sportpark De Pol na een oefenwedstrijd met zijn huidige team SV Vasse. Haar ingeving kreeg veel bijval van de overige bestuursleden. Men stelde een op maat gemaakt contract samen waaraan naast de normale onkostenvergoeding, ook een bamischijvenparagraaf werd toegevoegd. De toekomstig trainer zou na elke training en elke thuiswedstrijd twee bamischijven mogen nuttigen zonder af te hoeven rekenen. Eventuele niet bestelde bamischijven mocht hij ook opsparen om op een later tijdstip te verorberen.


Het onorthodoxe contract bleek een voltreffer. "Waar moet ik tekenen?" Zei de papa van Chiel direct na het lezen van de bamischijvenparagraaf. De voormalig spits van Groningen en Veendam voelde zich meteen gewaardeerd in het Bentelose. "Al die amateurtrainerscontracten lijken op elkaar, maar dit was echt uniek. De bamischijven in de kantine trokken mij over de streep" zo vertelde hij uw Luctor-E1-verslaggever in een telefoongesprek. We wensen de papa van Chiel veel succes met zijn nieuwe klus en bon appétit.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten